Mrt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında şubat ayı etkinliklerinden atasözleri ve deyimler ile ilgili resimler ve materyaller oluşturulmuş olup okul sergimiz açılmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Hacettepe Üniversitesi Sınıf Eğitimi Ana Bilim Dalı,

Çocuk Edebiyatı Alanı Yüksek Lisans Öğrencisi, Masal Anlatıcısı, Sınıf Öğretmeni Ecem Aslan ile “Bir Dostluk Masalı” çocuk kitabı üzerine okulöncesi öğrencilerimizle çevrimiçi etkinlik düzenlenmiştir.

Mektupta ne yazıyordu? Sincap yol boyunca kimlere yardım etmişti? Dostları bunun karşılığını nasıl vermişti?

Siz de sevdiklerinize bir mektup yazmak ister misiniz ?

Ock

ÇEDES Projesi saygı değeri kapsamında “Emeğe Saygı” düşüncesinden hareketle  yöremizde hizmet veren Köksallar Narenciye Fabrikası öğrencilerimizle ziyaret edilerek; portakalın fabrikada geçtiği aşamalar, işçilerimizin yoğun çalışmaları ve süreç hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı ilkokul etkinliklerinden “Anlamını Bul" ve "Hatırlatmaca ” etkinliği yapıldı.

Anlamını Bul Nasıl oynanır?

Oyun için hazırlanmış kelimeler içi görünmeyen bir torba içine alınır. Her takımdaki birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü̈ oyuncular birbirlerine karşı yarışacaklardır. İlk takımın ilk oyuncusu torbadan bir kelime seçer, seçtiği kelimeyi diğer oyunculara göstermez. Kelimeyi, eğer varsa altında küçük puntolarla parantez içinde yazılı kelimeleri kullanmadan, imalar ile dolaylı yoldan anlatarak kendisinden sonra gelen takım arkadaşının bulmasını sağlamaya çalışır. Eğer ikinci oyuncu anlatılan kelimeyi bilirse takım bir puan alır. Sırasıyla diğer takımların birinci ve ikinci oyuncuları da yarışır. Tüm takımların ilk turu tamamlanınca, bu kez ikinci oyuncular torbadan birer kelime çekerek üçüncü sıradaki takım arkadaşlarına anlatmaya çalışırlar ve oyun bu şekilde sürer. Oyunda kullanılacak kelimelerin proje kapsamında öğrenilenler arasından okulda öğretmen veya öğrencilerin, evde de ebeveyn ya da çocukların hazırlaması birçok kazanımla oynanmasını sağlayacaktır.

Hatırlatmaca Nasıl oynanır?

Öğretmen, öğrencilere hatırlatmaca etkinliği hakkında ayrıntılı bir şekilde bilgi verir. Etkinliğin amacını ve nasıl uygulanacağını açıklar.

Öğretmen, sınıfta bir örnek bulmaca gösterir ve öğrencilerle birlikte çözer. Bu örnek, öğrencilere hatırlatmacanın nasıl çalıştığını göstermek için kullanılır.
Öğrencilere, kendi bulmacalarını hazırlamaları için bir liste verilir. Bu listede yer alan kelimeler arasında ilişkiler kurmaları gerekmektedir.
Öğrenciler, kendi bulmacalarını hazırlar ve sınıfta paylaşır. Diğer öğrenciler de bu bulmacaları çözerken hatırlatmaca becerilerini geliştirirler.
Etkinlik süresince, öğretmen öğrencilere rehberlik eder ve gerekli açıklamaları yapar. Öğrencilerin doğru ve etkili bir şekilde hatırlatmaca yapmalarını sağlar.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı etkinlikleri kapsamında günlük ders akışımıza kitap okuma ve kitap ile ilgili ekinlik uygulamaları eklenmiştir. Ayrıca velilerimiz öğrencilere kitap okumuş, kitapta bilinmeyen kelimeleri sormuş ve birlikte sorularını cevaplamışlardır.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında bu ay Salur köyümüzün eski zanaatkarlarından Çelebi Osman amcayı ve eşi Sabriye hanımı ziyaret ettik. Demircilik zanaatı ve eski köy yaşamı üzerine sohbet ettik. Öğrencilerimizin soruları, yaşlı teyze ve amcamızın güler yüzlülüğü ile öğrencilerimize çok güzel bir anı kaldı.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi aralık ayı eylem planında bulunan “anahtar 3 kelime ile hikaye anlatma” kapsamında okulumuzda hikaye anlatma yarışması düzenlenmiştir. 3 jüri ve  19 öğrencimizin katılmış olduğu yarışma da ilk 3’e giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir. Ayrıca kasım ve aralık ayı boyunca etkinliklere katılan öğrencilerimiz de teşvik amaçlı ödüllendirilmiştir.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında eş anlamlı kelimeler üzerine kendi el yazısı ve resimleriyle sözlük tasarlayan 4/A sınıfı öğrencimiz Ebru KARATAŞ ilkokul kademesinde ilçe 2.si olmuştur. Öğrencimiz, Kumluca İlçe Kaymakamımız Sayın Tekin ERDEMİR tarafından ödüllendirilmiştir. Öğrencimizi başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında Ziraat Yüksek Mühendisi Gökhan AKKUŞ tarafından  "Sahip Çık tarıma, Yön Ver Yarına" adlı söyleşi düzenlenmiştir.

Tarımın önemi ve gelecekteki yeri ile söyleşi sonrası öğrencilere hediyeleri dağıtılmıştır.

Ara

ÇEDES Projesi kapsamında Umre ibadetini eda eden öğrenci velimiz; öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından ziyaret edilmiştir. Dini mekanlar ile ilgili sohbet edilirken misafirlik kültürü de pekiştirilmiştir.

Kas

"Öğretmen bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık verir." K. ATATÜRK

Her daim öğrencilerine ve çevresine ışık saçan değerli öğretmenlerim, 24 Kasım Öğretmenler Günümüz kutlu olsun.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde...

Saygı ve özlemle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı okulumuzda sevinç ve coşku ile kutlandı. 100.Yıla özel çıkarılan "Cumhuriyet Marşı" da öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

Cumhuriyet Marşı

Atamızın en büyük emaneti
Yüzüncü yılında Cumhuriyetin
Özgür, aydınlık Türkiye'nin